LONDEN - Raymond van Barneveld heeft zondagavond de laatste zestien bereikt van het WK darts in Londen (PDC). De Haagse routinier was veel te sterk voor Wes Newton, hoewel al 31 toch een van de rijzende sterren in Engeland. Hij won overtuigend met 4-1. Alleen in de derde set ging het even minder.

Van Barneveld, die het toernooi in zijn debuutjaar bij de PDC won in een legendarische finale tegen Phil Taylor, gooide zesmaal 180. Zijn scores en finishes waren ook beter dan Newton.

Derde vertegenwoordiger
'Barney' is na Co Stompé en Jelle Klaasen de derde Nederlandse vertegenwoordiger in de derde ronde. Vincent van der Voort kan zich maandag nog bij hen voegen.

Van Barneveld neemt het dinsdagavond op tegen Ronnie Baxter. ''Een hele kluif'', keek Van Barneveld vooruit. ''Maar het zijn altijd goede wedstrijden tegen hem.''

Vertrouwen
Aan vertrouwen ontbreekt het hem momenteel niet. Ook tegen Newton haalde de Hagenaar per beurt meer dan honderd punten: 102,54. Een knappe prestatie voor het oog van de camera op een groot toernooi. ''Ik ben zeer tevreden over mijn spel. Het voelt goed weer met mijn oude darts te gooien. Ze vliegen ook lekker in de dubbels.''