LONDEN - Jelle Klaasen heeft zondagavond probleemloos de derde ronde bereikt van het wereldkampioenschap darts in Londen. Dat ging in het Alexandra Palace ten koste van landgenoot Jan van der Rassel. De 24-jarige Brabander, befaamde op zijn snelle spel, won met 4-0.

Zijn 20 jaar ouderen opponent uit Hoogerheide, na Roland Scholten de tweede Nederlandse topper die overstapte naar de profbond PDC, had zelfs moeite een paar legs te winnen. Het werden er in totaal vier, in de eerste twee sets gemaakt.

Van der Rassel, die in zijn openingspartij de finalist van vorig jaar Kirk Shepherd uitschakelde, nam afscheid van het WK met een premie van 8000 pond, gedevalueerd tot 8300 euro.

Dubbels
Klaasen stond tot dusver nog geen set af op het WK, ook niet in de openingsronde tegen Collin Lloyd, toch een van de grote Engelsen binnen de PDC. Alleen in de beginfase mocht Van der Rassel, met ondermeer een 12-dart finish, hopen op een verrassing. Toen zijn jonge landgenoot de dubbels eenmaal vond, was er geen houden meer aan.