BORMIO - De Italiaanse skiër Cristof Innerhofer heeft zondag in Bormio de wereldbekerafdaling gewonnen. Hij bleef twee Oostenrijkers voor.

Klaus Kröll werd tweede, Michael Walchhofer eindigde op de derde plaats.

Voor de 24-jarige Innerhofer, die met startnummer 1 naar beneden gleed, was het zijn eerste wereldbekeroverwinning. Hij had zelfs nog nooit het podium gehaald. Zijn tijd was 2.03,55, Kröll volgde met 2.03,87. Innerhofer was de eerste Italiaan ooit die de afdaling in Bormio won.

Zonder druk
"Ik had er vertrouwen in dat ik op het podium zou komen", sprak de winnaar in zijn terugblik. "Deze piste past perfect bij mijn stijl. Toen ik bovendien als eerste van start moest, vond ik dat prima. Daardoor kon ik zonder druk naar beneden."

Innerhofer moest daardoor wel lang wachten voordat hij zeker was van de triomf. De Amerikaan Bode Miller, winnaar van vorig jaar, moest als een van de laatsten naar beneden. "Met hem weet je het maar nooit", bekende Innerhofer. "Toen ik zijn tijd zag, was ik erg opgelucht."

Svindal behoudt leiding
De Noor Aksel Lund Svindal stelde zondag teleur met de zeventiende plaats, maar hij behield met 444 punten wel de leiding in het algemene wereldbekerklassement. Walchhofer gaat aan de leiding in het klassement op de afdaling, Innerhofer staat zevende.