SINGAPORE - Als achtste en laatste boot finishte het Nederlandse jacht Team Delta Lloyd woensdag in Singapore in de derde etappe van de Volvo Ocean Race. Het was een zeer moeizame etappe voor de Nederlanders, die zware schade hadden opgelopen aan de boot.

Ze arriveerden ruim een dag later dan etappewinnaar Bouwe Bekking met de Telefonica Blue. "Gelukkig zijn we op tijd voor kerst binnen", reageerde bemanningslid Gerd-Jan Poortman monter.

De bemanningsleden van Team Delta Lloyd hebben een week vrij, de meesten brengen die tijd door in een van de Singapore omringende landen. Donderdag nuttigen de mannen nog wel gezamenlijk een kerstlunch. De 'grondploeg' gaat komende week aan de slag met de reparatie van de boot.

Gebroken kielophanging
Tijdens de derde etappe was de kielophanging gebroken. Een noodoperatie van de bemanning zorgde ervoor dat het jacht de race kon voortzetten, maar er bestond een risico dat de romp van de boot doorboord zou worden. "Dan zouden we water maken", keek schipper Bermudez de Castro terug.

"We hebben de veiligheidsuitrusting klaargelegd voor het geval het fout zou gaan." Zo ver kwam het niet, in noodweer (stromende regen en onweer) arriveerde Team Delta Lloyd in Singapore. Op 10 januari wordt de race vervolgd met de havenrace in Singapore.