BOSTON - Regerend NBA-kampioen Boston Celtics en Los Angeles Lakers hebben zich met overwinningen opgemaakt voor hun onderlinge treffen op eerste kerstdag. De Celtics wonnen hun negentiende duel op rij (110-91 tegen Philadelphia 76'ers), terwijl de Lakers New Orleans Hornets met 100-87 opzij zetten.

Boston blijft werken aan het clubrecord van de beste start ooit in de Amerikaanse basketbalcompetitie. Een zege in het duel met Los Angeles zou de twintigste op rij zijn, van de 29 duels heeft de kampioen er nu 27 gewonnen. De clash in Los Angeles is donderdag een herhaling van de NBA-finale van vorig seizoen. Toen won Boston Celtics de serie wedstrijden met 4-2.

Uitblinkers
Kobe Bryant was bij de Lakers uitblinker met 26 punten, Pau Gasol voegde er 20 aan toe. Bij Boston Celtics waren Kevin Garnett en Rajon Rondo topscorers met beiden 18 punten. De toeschouwers in Boston namen aan het eind van de wedstrijd tegen Philadelphia een voorschot op de confrontatie met de Lakers door 'Beat L.A.' te scanderen.

De succesvolle serie wakkerde het enthousiasme en optimisme bij de fans aan, maar topscorer Garnett bleef koel: "Als je straks de titel misloopt, heb je hier helemaal niets aan."

Bucks
Milwaukee Bucks, de club van de Nederlanders Dan Gadzuric en Francisco Elson, versloeg in eigen arena Utah Jazz met 94-86. Elson zat niet bij de selectie, Gadzuric mocht bijna vier minuten spelen tegen de club uit Salt Lake City en maakte daarin 2 punten.