CLEVELAND - De hele basketbalwereld heeft de mond al vol van een mogelijk vertrek van LeBron James bij de Cleveland Caveliers. De New York Knicks zouden de belangrijkste gegadigde zijn. Maar misschien gaat de 'King' helemaal niet weg uit Cleveland.

Onlangs vertelde LeBron James de pers dat 1 juli 2010 een belangrijke datum was. Dat is de dag waarop hij free agent wordt en dus zou kunnen tekenen bij elke club die hem maar wil hebben.

De naam van de New York Knicks dook sindsdien herhaaldelijk op. De club uit 'The Big Apple' verhandelde zelfs al een paar spelers, om zo voldoende ruimte te maken onder de salary cap, het bedrag dat een club maximaal aan salarissen voor spelers mag uittrekken.

Verlenging
Maar volgens het lokale dagblad The Plain Dealer in Cleveland overweegt hij toch een verlenging van zijn contract met de Caveliers komende zomer, een jaar dus voordat hij free agent zou worden. In dat geval kunnen de Knicks het wel vergeten.

De Cavs proberen meer talent in de ploeg te krijgen, zodat LeBron James een grotere kans zou hebben op succes, zeg maar gerust een NBA-titel. Zonder de Boston Celtics in de buurt zou het misschien dit seizoen al kunnen lukken.

Nike
Wat ook nog meespeelt is het sponsorcontract dat James heeft met Nike. Hij kan dat op elk moment met drie jaar verlengen. In het originele contract stond een clausule over extra geld, wanneer hij in New York, Chicago of Los Angeles zou spelen. Dat zijn commercieel nu eenmaal de meest aantrekkelijke steden. Die clausule is echter verlopen.