AROSA - De terugkeer van snowboardster Nicolien Sauerbreij in het wereldbekercircuit verloopt nog moeizaam. De Amsterdamse eindigde zondag bij de wereldbekerwedstrijd op de parallelslalom in het Zwitserse Arosa als vijftiende.

Sauerbreij, vorig jaar winnares van de wereldbeker, verloor in het hoofdtoernooi de directe confrontatie met de Australische Johanna Shaw.Sauerbreij maakte een week eerder in Limone Piemonte haar rentree na negen weken afwezigheid wegens een ingreep aan een verkalking in de linkervoet.

Daar eindigde ze tijdens de parallelreuzenslalom ook als vijftiende, hetgeen haar een halve olympische nominatie opleverde. Ze moet op de parallelreuzenslalom nogmaals bij de beste zestien eindigen om een definitieve nominatie binnen te halen.

Neururer
De eindzege in de wereldbekerwedstrijd ging naar de Oostenrijkse Heidi Neururer, die in de finale te sterk was voor de Amerikaanse Michelle Gorgone. Marieke Sauerbreij kwam in de kwalificatie niet verder dan de 39e plaats. Ze werd direct gevolgd door Mirjam Brakenhoff.

In het wereldbekerklassement blijft de Oostenrijkse Doris Günther leiden.

Bell Berghuis
Zaterdag was er ook geen Nederlands succes voor de snowboardcrossers in Arosa. Bell Berghuis slaagde er niet in het tweede deel van haar olympische nominatie binnen te halen. De 23-jarige Nederlandse eindigde in de Zwitserse wintersportplaats als achttiende in de wereldbekerwedstrijd.

Berghuis had bij de eerste twaalf moeten eindigen om definitief aan de nominatie-eisen van sportkoepel NOCNSF te voldoen. De wedstrijd werd gewonnen door de Zwitserse Sandra Frei.

Britt Berghuis
Met haar achttiende plaats bleef Berghuis buiten de finaleronden. Haar elfde plaats bij de wereldbekerwedstrijd in het Argentijnse Chapelco eerder dit seizoen leverde haar het eerste deel van de olympische nominatie op.

Tweelingzus Britt Berghuis, dit seizoen terug na anderhalf jaar blessureleed, eindigde in Arosa in de kwalificatie als 23e. Dat was voor haar wel voldoende om een startbewijs voor de WK in Zuid-Korea te veroveren.