DEN BOSCH - Na de smadelijke nederlaag in Leeuwarden van donderdag kon de revanche van Den Bosch niet uitblijven. Nijmegen werd het slachtoffer, vooral in de tweede helft: 92-67.

Dat de voorziene nummers één en twee van de competitie af en toe een misstapje zouden begaan, wellicht onder druk van Europese wedstrijden, zat er dik in. Den Bosch maakt echter wel heel veel misstappen en die lijken zo langzamerhand structureel. Maar steeds volgt er dan herstel, omdat de ploeg van Randy Wiel natuurlijk wel beter kan.

Donderdag werd er spectaculair verloren in Leeuwarden en 'dus' werd Nijmegen zondag in de Maaspoort van Den Bosch het kind van de rekening. De ploeg van coach Michael Schuurs had na de rust helemaal niets meer in te brengen en kreeg in beide kwarten dertig punten tegen.

Dat mag je gerust een pak slaag noemen en dat kwam dan ook tot uiting in de eindstand: 92-67. Topscorers voor Den Bosch waren Taron Downey (19) en David Jackson (17). Darnell Wilson had er 17 voor Nijmegen.

bvh_den bosch-nijmegen

Groningen-Weert
Veel leuker was het in Martiniplaza, waar Groningen en Weert tot het einde streden om de winst. Dat leek er halverwege overigens niet in te zitten, want het tweede kwart leverde een Groningse overwinning van 24-9 op en daarmee werd het betere openingskwart van Weert volledig weggepoetst: 43-34 bij de rust.

Bij Groningen was de hoofdrol weggelegd voor Ransford Brempong met 21 punten en 11 rebounds, maar ook zijn lange partner Simon Conn speelde goed (12 punten/8 rebounds). Nuttig was uiteraard ook Rogier Jansen (foto) weer. Hij droeg 15 punten bij.

Maar Weert had Steve Ross, een schutter pur sang, die geregeld een goede dag heeft. Zoals zondag in Groningen, waar hij 25 punten maakte en 10 rebounds pakte. Hij legde ook de basis voor de terugkeer van de Limburgse ploeg in de wedstrijd, want na drie kwarten was er bijna geen verschil meer: 56-55. Na twee minuten in deel vier kwam Weert er zelfs overheen (58-60), maar het bleef spannend tot de laatste minuut. Groningen hield de punten tenslotte net aan in eigen huis: 74-72.