ALTA BADIA - Skiër Daniel Albrecht heeft zondag in het Italiaanse Alta Badia een wereldbekerwedstrijd reuzenslalom gewonnen. De Zwitser was na twee runs de snelste met een totaaltijd van 2.32,71. De Kroaat Ivica Kostelic werd tweede op 0,12 seconde. De derde plaats ging naar de Oostenrijker Hannes Reichelt (2.33,04).

De derde plaats ging naar de Oostenrijker Hannes Reichelt (2.33,04).

De Zwitser Didier Cuche gleed als snelste naar beneden in de eerste manche, maar hij kwam tekort in de tweede en legde uiteindelijk beslag op de vijfde plaats.

Het was Albrechts vierde wereldbekerzege in zijn loopbaan en de tweede van deze winter. De eerste was al in oktober in Sölden. Sindsdien worstelde de 25-jarige skiër met zijn vorm. "Ik heb uit mijn teleurstellingen geleerd dat je geduld moet hebben. Ik ben nu door die negatieve fase heen." zei de winnaar, die leidt in de stand van de wereldbeker reuzenslalom.

De Noor Aksel Lund Svindal kwam er in Alta Badia niet aan te pas en eindigde op de achtste plaats. Desondanks blijft hij het algemene wereldbekerklassement aanvoeren.