AMTERDAM - Robin van Galen heeft zijn eerste clubsucces na de Olympische Spelen binnen. De voormalige bondscoach van de waterpolovrouwen veroverde zaterdagavond met de mannenploeg van GZC Donk de nationale beker. In Amsterdam werd in een spannend duel PSV met 10-9 verslagen.

Van Galen kreeg dinsdag de onderscheiding 'coach van het jaar' uitgereikt. Dat eerbewijs had hij te danken aan het verrassende olympisch goud dat hij met de Nederlandse waterpolosters in Peking veroverde. Direct na de Spelen ging hij in Gouda aan de slag bij Donk.

Zaterdag controleerden de waterpoloërs van PSV lange tijd de bekerfinale. De ploeg van Van Galen knokte zich echter in de wedstrijd terug. Mark Siewers maakte in de vierde periode de beslissende 10-9. PSV was aan het einde woedend op de arbiter, omdat hij bij de laatste aanval van de Eindhovense ploeg een aanvallende fout constateerde.

Polar Bears
Polar Bears won de bekerfinale bij de vrouwen. Van een echt duel tegen ZVL was halverwege al geen sprake meer. Onder aanvoering van Mieke van der Sloot stond de ploeg uit Ede na twee periodes al met 6-3 voor. Na de derde periode prijkte 11-3 op het scorebord en was het duel helemaal gedaan. Uiteindelijk won Polar Bears met 12-5. Van der Sloot werd topscorer aan Edese kant met vier treffers.