NEW YORK - In de Amerikaanse basketbalcompetitie blijft Boston Celtics winnen. De kampioen van de NBA deed dat vrijdag (plaatselijke tijd) voor de zeventiende keer. Deze keer werd Chicago Bulls aan de kant gezet, 126-108.

Boston heeft nog één zege nodig om het eigen record van achttien opeenvolgende overwinningen te evenaren. Een clubrecord welte verstaan, want de Celts zijn nog een heel eind verwijderd van het NBA-record, dat met 33 overwinningen op rij op naam staat van de Los Angeles Lakers.

De Lakers verloren overigens vrijdagavond in Miami, omdat het laatste (driepunts)shot van Kobe Bryant uit de ring draaide. Het werd 89-87 en daarmee was de vierde nederlaag dit seizoen en de derde in de laatste tien duels van de Lakers een feit. Vooral de verdediging van de Miami Heat deed goede zaken. De aanval van de Lakers werd op een 'season low' in punten gehouden en gedwongen tot liefst 21 keer balverlies.

Kinderhanden zijn in de regel gauw gevuld. Zo ook die van de Oklahoma Thunder. Elke zege van de nieuwkomer in de NBA levert een feest op, alsof er een kampioenschap is behaald. Vrijdag was het weer eens zover, toen er met 91-83 werd gewonnen van de Toronto Raptors. Het was pas de derde overwinning en de tweede in eigen hal.

Ook de Milwaukee Bucks wonnen. De club van Dan Gadzuric en Francisco Elson deed dat tegen New York Knicks met 105-81. Beide Nederlanders kwamen niet in actie.