CHICAGO - Net na de schitterende overwinning op de Phoenix Suns is er uitermate vervelend nieuws voor de Chicago Bulls. Guard Kirk Hinrich kan drie maanden niet spelen. Hij moet geopereerd worden aan zijn rechter duim en daarna lange tijd herstellen.

Een blessure aan de hand is natuurlijk voor een basketballer uitermate vervelend, zeker als het je schothand is. Kirk Hinrich scheurde banden van zijn rechter duim in de wedstrijd van vrijdag tegen de Suns, die overigens met 100-83 werd gewonnen.

Aanvankelijk zag het er niet zo ernstig uit, maar nader onderzoek leerde dat het toch gaat om een zware blessure. De genezing zal zo'n twaalf weken gaan duren.

Probleem
Dat betekent een probleem voor de Bulls. Hinrich was back up voor de startende point guard Derrick Rose en kon, als zogenoemde combo-guard, ook invallen voor een shooting guard. Zonder Hinrich is er eigenlijk geen alternatief voor Rose als spelverdeler.

General manager John Paxson kijkt nu naar de mogelijkheden. Er is nog een plaats vrij op het teamroster en dus zou er een free agent getekend kunnen worden. Maar de Bulls hebben niet veel mogelijkheden op de begroting en onder de salary cap van de NBA.