AMSTERDAM - De strijd om het kampioenschap in de American League is na de eerste twee wedstrijden nog helemaal open. Tampa Bay kwam zaterdag - of liever: zondag vroeg - op 1-1 tegen Boston na een duel over elf innings.

De home runs waren in de uitverkoop, zaterdag in het Tropicana Field van Tampa. Liefst zeven keer vloog de bal het speelveld uit: vier keer namens de Red Sox en drie keer namens de Tampa Bay Rays. De laatste ploeg won. Niet via een home run, maar met een sacrifice fly, een opofferingsslag in goed Nederlands.

Winnende punt
De verre klap van B.J. Upton in de elfde inning was voldoende om pinchrunner Fernando Perez het negende en winnende punt voor de Rays te laten scoren. Daardoor kwam de stand op 1-1 en gaan de ploegen nu naar 'The Home Of The Champions', Fenway Park in Boston.

De liefhebbers van home runs kwam behoorlijk aan hun trekken in deze tweede wedstrijd om het kampioenschap van de American League. Evan Longoria van Tampa Bay opende het slagfestijn al in de eerste inning. De klap was goed voor twee punten. Alle overige (Upton en Floyd voor Tampa Bay, Pedroia - twee keer - , Youkilis en Bay voor Boston) waren solo home runs. Boston sloeg in de vijfde inning de bal drie keer over de muur.