EDE - De waterpolosters van Het Ravijn hebben zaterdag in Ede de strijd om de supercup gewonnen. De ploeg uit Nijverdal versloeg ZVL met 7-6. De periodestanden waren 2-0, 2-2, 2-0 en 1-4.

De internationals Rianne Guichelaar (Ravijn) en Mieke Cabout (ZVL) waren topscoorsters met ieder drie treffers. De laatste benutte daarvoor strafworpen. De Leidse vrouwen werkten in het laatste kwart een achterstand van 6-2 nog bijna weg. De Overijsselse steunpilaar Guichelaar zat toen al met drie persoonlijke fouten aan de kant.

GZC Donk
De waterpoloërs van GZC Donk hebben bij de mannen de supercup opgehaald. De Goudse ploeg won verdiend van ZPB: 8-4 (1-1 3-2 2-1 2-0).

Het verschil werd vooral in de laatste twee periodes gemaakt. Het had groter kunnen uitvallen als Gijs de Kock in het Barendrechtse doel een mindere dag had gehad.

Ook zijn GZC-collega Marc Nolting keepte goed. Deze Oranje-international zag ploegmaat Douwe Jouwsma driemaal scoren. Oud-international Marco Booij was, eveneens met drie doelpunten, de trefzekerste ZPB'er.