AMSTERDAM - Kazachstan gaat wel heel ver om zich de rol van underdog aan te meten in de wedstrijd tegen Engeland. De voetballers uit het Centraal-Aziatische land kochten vrijdag in een sportzaak in Londen shirts van de Engelse internationals Wayne Rooney en Frank Lampard.

 Het was een aanbieding, zo vertelt een verkoopster van de sportzaak tegen het Engelse boulevardblad the Sun. "Ze konden de prijs nauwelijks geloven, maar ik weet niet zeker of ze wisten dat het shirts van vorig jaar waren."

Ook zou het hele elftal hetzelfde paar voetbalschoenen hebben gekocht. "En ze zeiden dat ze die in de wedstrijd tegen Engeland zouden dragen", aldus een andere verkoper.

Of de Kazachstanen de voetbalshirts van Lampard en Rooney droegen tijdens de training die volgde op het middagje winkelen is niet bekend.

De vorige keer dat een tegenstander van Engeland een dag voor de wedstrijd ging shoppen was voor een EK-kwalificatieduel. Als het scenario hetzelfde is, belooft dat niet veel goeds: Kroatie kwalificeerde zich toen ten koste van de Engelsen.