SHANGHAI - Giedo Van der Garde draaide tijdens zijn eerste echte testsessie in de GP2 meteen aan de top mee. De Nederlander sloot de tests in het Chinese Shanghai als vijfde af.

Van der Garde debuteert volgende week in het GP2-kampioenschap en lijkt voorbestemd om daar meteen aan de top mee te draaien. De Nederlander maakte deze week kennis met zijn nieuwe team en voelde zich meteen thuis in de wagen van iSport, één van de topteams in deze serie. Van der Garde was tijdens zijn eerste testsessie steeds bij de snelste vijf rijders en was daarmee ook de beste debutant.

"Het is natuurlijk even wennen, maar dat hoort erbij. Omdat ik nog niet gewend was aan de prestatie-piek van de Bridgestone banden, kon ik nog niet het maximale uit de auto halen. We zitten er echter heel goed bij en zeker in de racesimulatie ging het fantastisch. Volgende week begint het seizoen en dan weten we pas echt waar we staan. Vooralsnog mogen we dik tevreden zijn."

Van der Drift
De testsessie in China werd overigens door één rijder gedomineerd. De Japanner Kamui Kobayashi toonde zich in alle sessies de allersnelste. Chris Van der Drift, de Nederlander met het paspoort uit Nieuw-Zeeland, was meestal achteraan terug te vinden. De Formule Master kampioen rijdt in het GP2 Asia kampioenschap voor Trident, het team waarbij ook Ho Pin Tung geen hoge ogen kon gooien.