DUBLIN - Raymond van Barneveld heeft de halve eindstrijd bereikt van de World Grand Prix in Dublin. De Haagse profdarter won vrijdagavond in de kwartfinale met 4-1 van de Engelsman Colin Lloyd, die eerder in dit lucratieve PDC-toernooi in Dublin Vincent van der Voort had uitgeschakeld.

'Barney' kwam ietwat traag op gang. Hij had in de eerste set enige moeite met de dubbels - lastig in een evenement waarin de darters zowel met een pijl in de buitenste ring moeten beginnen als eindigen - maar herstelde zich voortreffelijk. Lloyd had na de winst van de eerste set (3-1) weinig meer in te brengen. Van Barneveld won de vier volgende in de best-of-seven met 3-0, 3-1, 3-0 en 3-2.

Rentree
De Hagenaar maakte afgelopen weekeinde zijn rentree in Ierland, na twee maanden rust te hebben genomen. Hij toonde bij de Players Championships meteen zijn goede vorm en hield die in de WGP, gedoteerd met een prijzengeld van 250.000 pond (ruim 315.000 euro), vast. Lloyd ondervond het vrijdag, na zich heel even rijk te hebben gerekend.

,,Ik voelde me sterk bij het begin, maar hij pakte toch die eerste set. Dat legde druk op me'', keek Van Barneveld terug. ,,De tweede met 3-0 winnen was dus erg belangrijk evenals die 170 uitgooien in de derde terwijl Colin ook op een finish stond. Hij miste veel dubbels en bij mij vlogen ze er aardig in. Toch weet ik dat ik beter kan.''