LANDGRAAF - In Landgraaf ging vrijdag de worldcup snowboarden van start. Voor Nederland startten de zussen Nicolien en Marieke Sauerbreij en de talenten Mirjam Brakenhoff (19) en Martijn Fijma (23). De Nederlandse supporters zagen hoe de zussen Sauerbreij zich schaarden bij de laatste 32.

Mirjam Brakenhoff kwam één plaats te kort. Zij eindigde als 17e in de blauwe course. De eerste zestien van de blauwe en de beste zestien van de rode course plaatsten zich voor de volgende ronde.

Martijn Fijma wist zich net niet bij de laatste 32 te scharen. Hij kwam 0.012 seconden tekort.

Bekijk fotoserie:


(c) Roelien Luijt | Atleten wachten op de uitslag na de kwalificatierace. De beste 32 kwalificeren zich voor de volgende ronde.

(c) Roelien Luijt
(c) Roelien Luijt | Een medewerkster van de Nederlandse Ski Vereniging schrijft aan de finishlijn de tijden van de races tijdens de kwalificatie op. De beste zestien van de rode course en de beste zestien van de blauwe course kwalificeren zich voor de volgende ronde.

(c) ANP
(c) Roelien Luijt | Mirjam Brakenhoff is teleurgesteld na haar kwalificatierace. Ze kwam één plaats te kort voor kwalificatie.

(c) Roelien Luijt
(c) Roelien Luijt | Martijn Fijma is blij naar zijn kwalificatierace: "Ik heb een knalrace neergezet." Fijma kwam slechts 0.012 seconden tekort voor een plaats in de tweede ronde.

(c) Roelien Luijt
(c) Roelien Luijt | De jeugdige Nederlandse supporters vieren dat de gezusters Sauerbreij door zijn naar de volgende ronde.

(c) NUsport/Roelien Luijt