AMSTERDAM - De honkballers van de Philadelphia Phillies zijn goed begonnen aan de finale van de National League. De Los Angeles Dodgers werden in de eerste wedstrijd met 3-2 verslagen, waardoor de Phillies in de best-of-sevenserie op een 1-0 voorsprong komen. De tweede wedstrijd vindt vrijdag net als het eerste duel plaats in Philadelphia.

De Dodgers kwamen donderdag via Manny Ramirez nog wel op voorsprong, maar in de zesde inning sloeg de thuisploeg genadeloos toe. Dankzij rake slagen van Chase Utley en Pat Burrell pakte Philadelphia, dat in een eventuele zevende wedstrijd het thuisvoordeel heeft, alsnog de overwinning.

Burrell had in de halve finale tegen Milwaukee nog wat last van een rugblessure, maar inmiddels lijkt hij in topvorm te verkeren. "Het gaat inderdaad goed, maar we moeten hier niet te lang van genieten", waarschuwde hij. "Er is nog een heel veel werk aan de winkel."

American League
De finale van de American League wordt vrijdag afgetrapt. Dan staan de Tampa Bay Rays en de Boston Red Sox tegenover elkaar. De winnaars van beide finales spelen de World Series, die vorig jaar door de Red Sox werden gewonnen.