LANDGRAAF - Op de indoorbaan van Landgraaf beginnen de snowboarders (slalom) vrijdag aan de strijd om de wereldbeker. Vier Nederlanders komen in de Limburgse plaats tijdens de parallelslalom aan de start.

Bij de vrouwen zijn dat Nicolien Sauerbreij (winnares wereldbeker vorig seizoen), haar jongere zus Marieke en Mirjam Brakenhoff. Nicolien Sauerbreij besloot pas donderdag na de laatste training deel te nemen. Ze kampt met een slijmbeursontsteking aan de linkervoet. Bij de mannen vertegenwoordigt Martijn Fijma de Nederlandse eer.

Indoorwedstrijd
Het is voor de zesde keer dat in Landgraaf een wereldbekerwedstrijd wordt gehouden. Het is de enige indoorwedstrijd op het hoogste niveau uit de cyclus. In Limburg zijn alle toplanden aanwezig. Bij de vrouwen melden zich vrijdag 47 deelneemsters voor de kwalificatie, bij de mannen 59.

In het preolympisch seizoen kunnen de Nederlanders vrijdag bij de seizoensopening nog geen stap zetten op weg naar de Winterspelen in Vancouver in 2010. Nominaties kunnen alleen behaald worden op de reuzenslalom.