PEKING - Tafeltennisster Kelly van Zon heeft donderdag op de Paralympische Spelen in Peking brons gewonnen in de klasse 6/7. Ze greep haar medaille door in drie games af te rekenen met de Egyptische Mahmoud Faiza Afify: 11-9, 11-8 en 11-8. Later op de dag veroverde tafeltennisser Nico Blok een medaille van dezelfde kleur.

Blok versloeg donderdag in de strijd om de derde plaats de Duitser Rainer Schmidt met 3-1 (11-8 4-11 11-6 11-5). Zijn medaille betekende de negende in totaal voor de Nederlandse equipe.

Atleet Willem Noorduin bleef ver verwijderd van eremetaal bij het discuswerpen. De paralympische legende, die aan zijn zesde Spelen bezig is, bleef met een afstand van 32,60 ruim twintig meter achter bij de Chinese kampioen Wei Guo, die een wereldrecord wierp van 54,13.

Kogelstoten

Noorduin komt later dit toernooi nog in actie bij het kogelstoten. De Nederlander is in het bezit van negen olympische medailles: in 1988 in Seoel won hij een zilveren medaille, in Barcelona twee keer goud, in Atlanta goud en brons, in Sydney twee keer zilver en in Athene ook twee keer zilver.

ZIE OOK:

Tafeltennissers veroordeeld tot strijd om brons