NURBURG - Giedo Van der Garde greep door een slechte bandenwissel naast een tweede opeenvolgde podiumplaats op de Nurburgring. De Nederlander werd slechts zevende, maar blijft wel aan de leiding in het World Series by Renault kampioenschap.

Van der Garde begon op pole positie aan de tweede race, maar verloor bij de start de leiding door teveel wielspin. Achter Salvator Duran leek Van der Garde wel op weg naar een nieuwe podiumfinish. De verplichte bandenwissel van de Nederlander besliste er echter anders over. De pitcrew van Van der Garde had wat problemen met één van de wielen en "Giga" zakte daardoor terug naar de achtste plaats.

Diskwalificatie

De zege in de tweede WSR-race op de Nurburgring ging in eerste instantie naar de Salvator Duran, maar de Mexicaan werd later gediskwalificeerd. De wagen van Duran voldeed niet aan de technische regels en zo erfde Miguel Molina de zege. De Spanjaard haalde het voor Julien Jousse en Alvaro Barba. De Belg Bertrand Baguette werd vijfde.

Door zijn tweede plaats loopt Jousse een beetje van zijn achterstand op Van der Garde in. De Nederlander blijft wel comfortabel aan de leiding in het kampioenschap. Van der Garde telt 113 punten, Jousse slechts 65 punten.