DONINGTON - De start van het nieuwe Superleague kampioenschap werd een ware nachtmerrie voor Robert Doornbos. De rijder van AC-Milaan werd tweemaal in de steek gelaten door zijn nieuwe wagen. PSV staat na de eerste races op de zesde plaats in het klassement.

Na zijn prestaties in de eerste tests begon Robert Doornbos als topfavoriet aan het nieuwe Superleague kampioenschap. De eerste twee races in het Britse Donington werden echter een ware nachtmerrie voor de Nederlander. De wagen van AC-Milan viel al in de openingsronde van de eerste race stil. Die pech leverde Doornbos wel de pole positie op voor de tweede racen, maar ook dat bracht de voormalige F1-rijder geen geluk.

Motorpech

De Menard-motor van Doornbos was niet meer in gang te krijgen en dus kon de Nederlander niet eens aan de start verschijnen in de tweede race. AC-Milan was niet het enige team dat te maken kreeg met motorpech. Ook de wagen van het Belgische Anderlecht haalde de finish niet.

PSV scoort

Voor PSV verliep het allereerste raceweekend wel goed. Yelmer Buurman werd op zaterdag derde in de kwalificatie en werd knap vierde in de eerste race. Door het omdraaien van de startgrid moest de coureur uit Ubbergen achteraan starten in de tweede wedstrijd, maar hij vocht zich knap terug naar de achtste plaats. PSV telt na het eerste raceweekend 57 punten en staat op de zesde plaats in het kampioenschap.

De leiding in de tussenstand is voor het Chinese Beijing Gouan FC. Hun David Rigon startte op pole in de eerste race en won die ook met gemak. De zege in de (natte) tweede race was voor het Spaanse FC Sevilla.