ALMELO - Trainer Gerjan Verbeek van Feyenoord manifesteerde zich zondag in Almelo als een volleerd perschef. De verliezende coach (3-1) herhaalde in de bomvolle en snikhete perskamer van Heracles Almelo keurig in de microfoon de nauwelijks verstaanbare vraag van een verslaggever.

"Ja, anders denken ze boven in het stadion meteen dat die Verbeek raar zit te lullen", legde hij uit. Als oud-speler en oud-trainer van Heracles Almelo wist hij kennelijk nog precies hoe de lijntjes in het Polman Stadion lopen.

"De vraag was of Henk Timmer geblesseerd was", vervolgde Verbeek, die ondanks de nederlaag redelijk goedgemutst was. "Nee, ik laat vaak mijn spelers voor de tweede helft even warmlopen. Dan zijn ze klaar om in te vallen indien nodig. Dat geldt dus ook voor de reservekeeper."

Verbeek miste in Almelo liefst negen spelers door blessures. "Maar dat heeft niets te maken met mijn manier van trainen, zoals ik overal lees. Ik denk dat Lucius, Hofland en Slory over twee weken voor de thuiswedstrijd tegen FC Volendam weer fit zijn. Slory is dan ook getrouwd, dat maakt hem misschien wat stabieler. Aan de andere kant, ik ben ook redelijk stabiel, maar nog steeds niet getrouwd."