AMSTERDAM - Timea Bacsinszky heeft het op de US Open Dinara Safina zeer lastig gemaakt. De Zwitserse won de eerste set van de als zesde geplaatste Russin en had ook in de tweede set nog lang uitzicht op een stunt.

Toen werd Safina, de verliezend finaliste van Roland Garros en de Olympische Spelen, wakker en trok de partij alsnog naar zich toe: 3-6, 7-5, 6-2.

In de vierde ronde treft Safina de Duitse Anna-Lena Groenefeld aan de andere kant van het net. De Duitse qualifier, die in de eerste ronde al Daniele Hantuchova naar huis stuurde, versloeg de Française Alizé Cornet. De nummer zeventien van het toernooi ging met 6-4, 7-5 onderuit.

Pennetta

De Italiaanse Flavia Pennetta (16) bereikte wel de vierde ronde. Tegen de als negentiende geplaatste Russin Nadia Petrova verloor Pennetta nog wel de eerste set, maar daarna maakte ze haar hogere plaatsing waar: 4-6, 6-4, 6-3. In de vierde ronde neemt de Italiaanse het op tegen Amélie Mauresmo. De Française versloeg haar landgenote Julie Coin, een ronde eerder nog goed voor de uitschakeling van Ana Ivanovic.