NEW YORK - Tennisser Mardy Fish heeft zaterdag (lokale tijd) zijn vriend James Blake in de derde ronde van de US Open naar huis gestuurd. De Amerikaan versloeg zijn als negende geplaatste landgenoot met 6-3, 6-3 en 7-6 (4). Voor Fish is het de eerste keer dat hij de vierde ronde van de Open Amerikaanse tennistitelstrijd in New York bereikt.

Blake, die op Flushing Meadow al twee keer de kwartfinales haalde, was zaterdag de favoriet. Maar Fish, nummer 35 van de wereld en voor het eerst in zijn leven in de derde ronde, begon sterk aan het duel. Hij brak in de eerste game direct de opslag van Blake en deed dat vroeg in de tweede set opnieuw.

In de derde set mocht Fish bij 5-4 voor de wedstrijd serveren. Op dat moment sloegen de zenuwen toe. Onder meer door twee dubbele fouten van Fish kwam Blake terug in de wedstrijd. In de tiebreak maakte de nummer negen van de plaatsingslijst echter te veel fouten: 4-7. Fish speelt in de vierde ronde tegen de Fransman Gael Monfils, die de als zevende geplaatste Argentijn David Nalbandian uitschakelde.