AMSTERDAM - Woensdagmiddag wordt Vinny del Negro officieel voorgesteld als de nieuwe coach van de Chicago Bulls. Het was eigenlijk al een paar dagen zeker, maar de handtekeningen moesten nog worden gezet.

Het is voor Del Negro zijn eerste job als hoofdcoach. Hij verlaat de Phoenix Suns, waar hij assistent general manager was. Eigenlijk is hij de derde keuze van de Bulls, die aanvankelijk achter Mike d'Antoni (naar de New York Knicks) en Doug Collins aan zaten. Er is werk aan de winkel in The Windy City, want de Bulls haalden dit seizoen de playoffs niet. Del Negro kan in elk geval beschikken over een topper, want de Bulls hebben later deze maand de eerste keuze in de NBA Draft.

Yao Ming gul

Yao Ming (foto) doneert twee miljoen dollar aan de slachtoffers van  de  aardbeving, die zijn vaderland China onlangs trof. Hij richtte tevens een  stichting op, die zich vooral ten doel stelt om de scholen te herbouwen, die werden vernietigd door het natuurgeweld. De center van de Houston Rockets, die hoopt te schitteren tijdens de Olympische Spelen in Peking, wil met zijn stichting vooral scholen laten bouwen, die bestand zijn tegen aardbevingen. Ook in de Verenigde Staten wil Ming het een en ander doen op het gebied van het bouwen van nieuwe scholen.

Geen selectieduels

Coach Mike Krzyzewski en manager Jerry Colangelo zullen geen selectieduels houden om de definitieve olympische ploeg van de Verenigde Staten samen te stellen. Aanvankelijk zouden er zestien spelers worden uitgenodigd in Las Vegas, waar getraind gaat worden op de campus van UNLV. Bij nader inzien kiest het duo de twaalf spelers rechtstreeks. Van de dertig spelers die op de groslijst stonden zijn er nu nog veertien over en Krzyzewski zal er nog twee laten afvallen voordat de ploeg op 28 juni in training gaat.