ERMELO - Ruiter Tim Lips krijgt bij het CHIO in Aken nog een kans zich te kwalificeren voor Peking op het onderdeel eventing.

Sportkoepel NOCNSF is niet akkoord gegaan met de voordracht van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) op basis van de klassering die Lips haalde bij een internationale eventingwedstrijd in het Duitse Marbach.

De 22-jarige ruiter eindigde daar op de geschoonde ranglijst als zesde. Volgens NOCNSF was het deelnemersveld echter niet representatief genoeg. Lips heeft wel voldaan de kwalificatie-eis van de overkoepelende internationale paardensportfederatie FEI.

Kwalificatiekans

Na overleg is sportkoepel NOCNSF akkoord gegaan met het voorstel Lips in Aken (van 2 tot en met 6 juli) nog een kwalificatiekans te geven. De ruiter moet daar op de geschoonde uitslag bij de eerste twaalf eindigen voor een olympisch startbewijs.

De regeling is alleen van toepassing op Lips. Mogelijk andere olympische kandidaten hebben nog kwalificatiekansen in Luhmühlen, Aken en Strezgom, waar een plaats bij de eerste zes de eis is.