AMSTERDAM - Oud-speler en assistent Michael Curry is de nieuwe hoofdcoach van de Detroit Pistons. Hij volgt daarmee zijn baas Flip Saunders op, die vorige week werd ontslagen, nadat de Pistons er niet in slaagden om in de oostelijke finale van de playoffs de Boston Celtics te kloppen.

Curry (foto) werd dinsdag voorgesteld aan de pers, nadat zijn naam al een aantal dagen circuleerde. Hij tekende een driejarig contract tegen 2.5 miljoen dollar per jaar met een optie voor een vierde seizoen.

Weg uit Washington

Gilbert Arenas heeft woord gehouden. Hij heeft gebruik gemaakt van de optie in zijn contract om de Washington Wizrads een jaar eerder te verlaten dan bij het einde van de verbintenis. Hij zou aan zijn laatste van zes jaar beginnen, een contract dat hem in totaal 65 miljoen dollar opleverde. Arenas denkt elders komend seizoen meer te kunnen gaan verdienen dan een slordige tien miljoen. Daarnaast wilde hij dat ook zijn maatje Antawn Jamison bij de Wizards kon blijven. Zijn contract liep af. Wizards-president Ernie Grunfeld verklaarde dat de club bereid was om beiden te behouden. Arenas heeft niet op die actie willen wachten.