AMSTERDAM - Het EK voetbal is voor de gemiddelde man een ware zegen. Drie weken lang staat alles in het teken van hun sport. Het enige nadeel van het toernooi is dat er af en toe een vrouw is die een vervelende vraag stelt.

Dat merkten zaterdagavond ook Jack van Gelder, Jack Spijkerman, Sef Vergoossen en Danny Blind in de uitzending van NOS Studio Sportzomer. Voor de uitzending was Boer zoekt vrouw-presentatrice Yvon Jaspers uitgenodigd om de kijker te bekoren met een verfrissende blik op het evenement.

Voor de vier kenners was de blik van Jaspers echter net iets te verfrissend. Op de vraag van de tv-bekendheid waarom spelers alleen voor hun eigen land mogen uitkomen maar coaches als Guus Hiddink en Leo Beenhakker wel buiten de eigen landsgrenzen werken, bleef het viertal met hun mond vol tanden achter.

Zo'n twee minuten lang kwamen alleen kreten als 'uuh' en 'aah' over de tafel heen. Toen Jaspers daarop enigszins verbaasd zei: "maar jullie zijn toch de kenners?", werd de situatie helemaal gênant. Uiteindelijk moest de presentatrice genoegen nemen met het antwoord: "zo zijn de regels nu eenmaal".