DE STEEG - Leon Thijssen heeft op de slotdag van Outdoor Gelderland de Grote Prijs gewonnen. De springruiter uit Baarlo was met de ruin Olaf ook foutloos in de barrage en bovendien iets sneller dan Marc Houtzager, op de rug van HBC Tamino.

Thijssen snelde na 37,22 seconden door de finishlijn. Zijn concurrent uit Rouveen was twee tiende langzamer. Eric van der Vleuten maakte het Nederlandse succes op het landgoed Middachten zondag compleet door met VDL Groep Tomboy derde te worden. De routinier uit Mierlo kwam zes tiende tekort voor de hoofdprijs van 17.500 euro. Hij kreeg ruim tien mille, Houtzager veertien.

Gerco Schröder deed met Eurocommerce Milano een geslaagde aanval (35,61) op de tijd van Thijssen, maar verloor in de haast de zorgvuldigheid uit het oog. Dat kwam hem op vier strafpunten te staan. Schröder eindigde als zevende.

Van Grunsven

Anky van Grunsven was zoals verwacht de koningin van het dressuurtoernooi. Behale in de Grand Prix en de Grand Prix Special was ze ook de beste in de kür op muziek, ditmaal met haar tweede paard van stal, Painted Black. De jury waardeerde haar proef met een score van 78,28 procent. Hans Peter Minderhoud, met onder anderen Adelinde Cornelissen verwikkeld in de strijd om het derde olympische ticket, eindigde met Exquis Nadine als tweede met het knappe totaal van 77,05.