BARCELONA - Een ontketende Dani Pedrosa heeft zondag het Spaanse publiek verwend met een zege in de Grote Prijs van Catalonië in de MotoGP. De Spanjaard leidde op zijn Honda de race van start tot finish en had een straatlengte voorsprong op Valentino Rossi.

Rossi behield de leiding in de strijd om de wereldtitel. Hij heeft na zeven GP's 142 punten. Pedrosa liep door zijn tweede zege van dit seizoen op Spaanse bodem vijf punten in op de veelvoudig wereldkampioen en heeft 135 punten. Jorge Lorenzo (Yamaha), die zich vrijdag door een val in de training blesseerde en niet meer kon rijden in Catalonië, handhaafde zich desondanks op de derde plaats met 94 punten.

Stoner

Casey Stoner reed zaterdag de allersnelste rondjes ooit op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona en veroverde zijn eerste poleposition van dit seizoen. In de race op zondag zwabberde zijn zware Ducati alle kanten op en leek hij voortdurend in gevecht met de machine.

Hij leverde niettemin een keurige race af waarin hij weinig toegaf op Rossi. De Italiaan was uiteindelijk de sluwste. Hij wachtte af in het achterwiel van Stoner en sloeg in de slotfase toe.

Briljant

Ver voor de strijdende Rossi en Stoner reed Pedrosa. Hij bracht de Catalanen in vervoering met een briljante race. Zijn Honda staat niet bekend als de snelste motor, maar zondag was de kleine Spanjaard volledig de baas over de machine. Hij liep na een flitsende start snel uit op de concurrentie en was op een gegeven moment vrijwel uit zicht. In de eindfase had Pedrosa alle gelegenheid om uit te bollen en te genieten van zijn overwinning.