AMSTERDAM - Anna Ivanovic heeft door een zege op de Russische Dinara Safina Roland Garros gewonnen. De Servische was in een spannende wedstrijd te sterk voor haar tegenstandster in 6-4 en 6-3.

Het was een verdiende overwinning voor Ivanovic. Gedurende het hele toernooi was de nieuwe nummer één van de wereld de sterkste. De als tweede geplaatste Ivanovic rekende al eerder deze week af met Patty Schnyder en Jelena Jankovic.

Veerkracht

Ivanovic begon voortvarend aan de finale. In de eerste set brak ze haar tegenstandster twee maal en liep ze redelijk eenvoudig uit naar 4-1. Safina toonde echter veerkracht en vocht terug naar 4-4. Uiteindelijk won Ivanovic, die vorig jaar nog verloor in de finale van het Franse Open tenniskampioenschap, de eerste set alsnog met 6-4.

Ook de tweede set was voor Ivanovic. Safina probeerde het wel, maar kwam er eigenlijk niet aan te pas. Hoewel de Russische zich ook in de tweede set indrukwekkend wist terug te vechten van een achterstand, kwam ze te kort. Ivonavic liet op de beslissende en doorslaggevende momenten zien dat zij de baas is in Parijs.

Foto: ANP | Dinara Safina liet op sommige momenten zien dat ook zij verdiend in de finale stond, maar was niet opgewassen tegen Anna Ivanovic.

Breekpunt

De partij werd eigenlijk beslist op een stand van 3-3 in de tweede set. Beide speelsters hadden in de langdurende game voldoende kansen om de game te winnen. Het was opnieuw Ivanovic. Ze toonde haar kracht en kwam op 4-3 voor. Safina was daarna gezien en Ivanovic ging vrij eenvoudig naar een 6-3 setwinst.

Foto: ANP | De gestopte Justine Henin, vorig jaar nog winnares in Parijs, reikte na afloop de trofee uit.

Zenuwen

Ivanovic was vorig jaar op Roland Garros nog verliezend finaliste tegen Henin. Het was een kansloze onderneming geweest. "Een leermoment", gaf ze zaterdag na haar winst toe. "Ook nu waren er zenuwen, bij ons allebei, maar ik moet Dinara complimenteren met haar optreden hier in Parijs." Safina kon alleen maar erkennen dat de beste gewonnen had.

Foto: ANP | Ivanovic klom direct na het winnende punt de tribune op, zoekend naar familie, vrienden en haar coaches.