SINGAPORE - Trinko Keen zal niet voor de vierde keer mogen deelnemen aan de Olympische Spelen. De tafeltennisser verloor vrijdag in de eerste ronde van het ProTour-toernooi in Singapore van Chiang Hung-Chieh uit Taiwan (3-4) en miste daarmee zijn laatste kans om een nominatie te behalen.

Keen verdiende vorige maand tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Boedapest een deelnamebewijs voor het individuele evenement in Peking. Hij had echter niet voldaan aan de eis van sportkoepel NOCNSF. Daarvoor moest hij minimaal de kwartfinales van een ProTour-toernooi bereiken. In Singapore had Keen daarvoor de laatste mogelijkheid, maar strandde hij reeds in de eerste ronde.

De geboren Randwijker kwam tegen de jonge Aziaat op een voorsprong van 3-1 en kreeg in de vijfde en zesde game kansen de partij te winnen. Die mogelijkheden benutte hij echter niet (10-12 10-12), waarna Chiang in het beslissende bedrijf de zege naar zich toetrok: 11-6.

Timina

De Nederlandse tafeltennissters Li Jiao en Li Jie hebben zich wel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Bij de vrouwen is ook een Nederlands team startgerechtigd. In het landentoernooi komt daarom ook Elena Timina in actie.