AMSTERDAM - Meer dan 42.000 toeschouwers en een leger aan pers en fotografen waren er op af gekomen: de 600e home run van Ken Griffey jr. Maar ze kwamen voor niets naar het Citizens Bank Park in Philadelphia.

Ken Griffey (foto) stond namelijk niet in de opstelling van de Cincinnati Reds, omdat hij een pijntje hier en een pijntje daar had en de technische staf hem voor de derde keer op rij een dag rust gaf. Heel laat in de wedstrijd mocht hij toch even opdraven als pinchhitter, maar hij raakte de bal niet en kwam met vier wijd op het eerste honk. Bij elke pitch van Brett Myers op Griffey ontstond een zee aan flitslicht om vooral een uniek moment niet te missen.

Met 600 home runs - de mijlpaal komt natuurlijk de komende dagen een keer - schaart Ken Griffey jr. zich namelijk in een rijtje illustere grootheden, want alleen Barry Bonds, Hank Aaron, Babe Ruth, Willie Mays en Sammy Sosa haalden dat aantal. Overigens wonnen de Reds wel in Philly: 2-0.

Rake klap

Paul Konerko van de Chicago White Sox zit dit seizoen tot nu toe niet echt lekker in zijn vel. Hij kan goed slaan, maar dat heeft hij in 2008 nog niet echt bewezen. Zijn gemiddelde is .198 en dat is ruim onder zijn niveau. Woensdag echter deelde hij in de 15e inning tegen de Kansas City Royals een rake klap uit. Zijn home run maakte een einde aan de lange wedstrijd: 6-4. De White Sox vierden de zege als een kampioenschap. Met bier, champagne en taart. Nou ja, over het hoofd en in het gezicht van Konerko dan...

Drooggelegd

De kans dat zoiets bij de Seattle Mariners gebeurt is uitermate gering. De ploeg uit het noordwesten verliest namelijk heel veel. Woensdag voor de vierde keer op rij en de 39e keer in het seizoen. Al zes keer werd een totale serie van drie wedstrijden verloren en de Mariners staan dan ook al een straatlengte achter op koploper LA Angels. Het management is dat een beetje zat en strafte de ploeg als een kleuterklas. Voorlopig geen eten en drinken meer na de wedstrijd en ook schone handdoeken moeten ze even zelf meenemen...  Woensdag na de 5-4 nederlaag tegen de Angels ging bovendien de deur van de kleedkamer onmiddellijk na de wedstrijd open voor de media en niet pas na de gebruikelijke tien minuten. De spelers moesten daardoor direct tekst en uitleg geven, zonder erover te kunnen nadenken...