AMSTERDAM - Het gaat nog niet echt geweldig met de New York Yankees (14-14), maar dat is nog geen reden voor paniek. Divisiekoploper Baltimore staat tenslotte pas op 15-11 en ook met de eeuwige rivaal Boston Red Sox gaat het nog niet echt goed.

Vandaar dat men zich in The Big Apple geen zorgen maakt over de blessure van sterspeler Alex Rodriguez (foto). A-Rod werd op de blessurelijst gezet met een spierblessure in het rechter dijbeen. Hij heeft in de ziekenboeg in elk geval gezelschap van Jorge Posada, wiens schouderblessure overigens behoorlijk lijkt. Hij wordt nog extra onderzocht, maar zal wellicht moeten worden geopereerd.

Weer eerste keus

Het gaat verrassend goed met de Tampa Bay Rays. De ploeg die een abonnement heeft op de laatste plaats in de AL East en negatieve records aan elkaar rijgt, doet gewoon mee met de 'grote jongens' als Boston en New York. Bovendien ziet de toekomst er weer wat zonniger uit, omdat de Rays straks bij de draft als eerste mogen kiezen. Ze waren nu eenmaal vorig seizoen de slechtste ploeg van allemaal. Voor het tweede jaar op rij overigens en daarmee scheef de ploeg uit Florida geschiedenis. Dat kan nog eens dunnetjes worden overgedaan bij de draft door bijvoorbeeld te kiezen voor Pedro Alvarez, de derde honkman van Vanderbilt. Hem wordt een grote toekomst voorspeld. Mogelijk dus in St. Petersburg.

Flink balen

Een honkslag tegen krijgen is natuurlijk nooit leuk voor een pitcher, maar als die geslagen wordt door een collega (in de National League kent met geen aangewezen slagman en moet de pitcher dus gewoon slaan) is dat extra balen. Het overkwam de grote Greg Maddux van de San Diego Padres dinsdag tegen de Philadelphia Phillies, toen Cole Hamels een hit sloeg. Hamels pitchte ook nog eens voortreffelijk en won de wedstrijd. Het werd 7-4 voor de Phillies en Maddux smeet - na de klap van Hamels - zijn handschoen woedend op het gras.