AMSTERDAM - Larry Brown wordt de nieuwe coach van de Charlotte Bobcats. De NBA-club zal dat later vandaag bekend maken in een persconferentie. Brown is de opvolger van Sam Vincent, die na een jaar coachen van de Bobcats zaterdag werd ontslagen.

Aan het einde van het matige seizoen van de Bobcats (32-50) zei co-eigenaar Michael Jordan (dé Michael Jordan) dat de club behoefte had aan een ervaren coach, die de zaak op de rails zou kunnen krijgen. Dat het Larry Brown (foto) werd is eigenlijk nauwelijks een verrassing. Evenals Jordan speelde hij ooit voor North Carolina en Tar Heel ben je nu eenmaal voor het leven.

Negende NBA-team 

Omdat de inmiddels 67-jarige Brown ooit voor North Carolina speelde is hij nog altijd een graag geziene persoon in de staat. Bovendien was er natuurlijk geen coach te vinden met meer ervaring. De Charlotte Bobcats worden zijn negende NBA-team. Het laatst zat hij op de bank bij de New York Knicks in 2006, daarna was hij  uitvoerend vice-president van de Philadelphia 76'ers. In die functie nam hij vrijdag ontslag, hetgeen natuurlijk al een aanwijzing was, want dat Sam Vincent (ooit speler van Den Bosch) eruit zou vliegen stond eigenlijk al vast. De vraag was alleen wanneer.

Larry Brown, die in 1988 de University of Kansas naar de NCAA-titel leidde, met de Detroit Pistons in 2004 kampioen van de NBA werd en in 2002 werd vereeuwigd in de Hall of Fame, neemt 1010 NBA-overwinningen mee in zijn bagage naar Charlotte.