AMSTERDAM - Het wilde de San Diego Padres dit seizoen maar niet lukken om een wedstrijd te winnen, die langer duurde dan de gebruikelijke negen innings. Nu eindelijk wel via een homerun van Tadahito Iguchi tegen Arizona.

Er werd door de Padres een feestje gevierd als betrof het een kampioenschap, toen Tadahito Iguchi over de thuisplaat kwam na zijn homerun, die de winst tegen de Arizona Diamondbacks (8-7) betekende. Niets is namelijk zo vervelend om flink te moeten overwerken zonder dat het iets oplevert. De Padres hadden er in drie wedstrijden al 46 innings opzitten in extra lange duels zonder winst. Daarbij ook de 22 innings van 17 april tegen Colorado.

Catcher

De Seattle Mariners hebben de catcher, die ze wilden hebben voor de komende jaren, vastgelegd. De ploeg uit het noordwesten van de VS had de laatste jaren wat problemen op die positie, maar die lijken voorbij met het openbreken van het contract van Kenji Johjima. De Mariners hopen dat de Japanner de vorm terug krijgt, die hem in de Japanse Pacific League zeven keer een Golden Glove opleverde als beste catcher. Zijn basissalaris voor dit seizoen werd door het nieuwe contract opgetrokken tot ruim 6 miljoen dollar.

D-backs de beste

Bij de wekelijkse vaststelling van de beste teams van het moment, kan niemand momenteel om de Arizona Diamondbacks heen, evenmin als om de nummer twee, de Chicago Cubs. Beide ploegen voeren al drie weken de ranglijst aan. De Los Angeles Angels en de Boston Red Sox zitten het tweetal op de hielen, maar moeten vooralsnog genoegen nemen met de derde en de vierde plaats.