AMSTERDAM - Het vervelende van de draft in de professionele Amerikaanse sport is dat het meestal een paar jaar duurt, voordat duidelijk wordt wat de draft nu daadwerkelijk heeft opgeleverd. Je mag van jongens, die vers van college komen, niet direct een hoofdrol verwachten.

Dat zal ongetwijfeld ook gelden voor de NFL-draft, die dit weekeinde in New York is gehouden. In het football is er een flink aantal ronden en het is afwachten wat het echt oplevert. Op een paar uitzonderingen na natuurlijk. De draft bevestigde bijvoorbeeld alleen maar de interesse van de Miami Dolphins in Jake Long de tackle van Michigan, een 'star-to-be'. Het was dan ook geen verrassing dat hij als eerste overall werd geselecteerd.

De naam Long rolde ook als tweede uit de bus, alleen ging het hier om defensive end Chris van Virginia, die het shirt gaat dragen van de St. Louis Rams. Chris Long is de zoon van Hall of Famer Howie Long. Bij de Atlanta Falcons moet Matt Ryan van Boston College de problemen rond de quaterback-positie oplossen. Hij werd als derde gekozen.

De draft van A tot Z is te bekijken via onderstaande link