AMSTELVEEN - De volleybalsters van DELA Martinus zijn voor de derde maal op rij Nederlands kampioen geworden. De vrouwen van bondscoach Avital Selinger beslisten zaterdag de titelstrijd door ook het vierde duel uit de best-of-seven van AMVJ te winnen: 3-1 (25-18 21-25 25-18 25-21).

AMVJ snoepte in Amstelveen nog wel een set af van de internationals, die vermoeid oogden en regelmatig uit hun rol vielen. Het was overigens pas de achtste set die Martinus dit seizoen verloor. De club leed ook maar één nederlaag, uit bij AMVJ.

Ondanks het slordige spel van Martinus waren de AMVJ-vrouwen geen partij voor de sterren van Selinger. Uitzondering was Floortje Meijners.

De aanvalster van AMVJ onttrok zich vorig jaar aan het strenge regime van Selinger, maar liet zien dat ze nog steeds bij de top hoort. Na de 1-1 kreeg AMVJ nog wel kansen in de vierde set, maar Martinus speelde het duel geroutineerd uit.

Afscheid

Met het kampioenschap nam het team van Selinger ook meteen afscheid. De internationals speelden de afgelopen vier jaar onder de vlag van de Amstelveense club in de Nederlandse competitie.

Doel was door intensief trainen de Olympische Spelen van Peking te halen. Dat is niet gelukt. Wel wonnen de vrouwen onder meer de prestigieuze World Grand Prix vorig jaar en stegen ze flink op de wereldrangslijst.

Buitenland

De meeste speelsters vertrekken deze zomer naar een club in het buitenland, spelverdeelster Riëtte Fledderus stopt. Alleen Caroline Wensink en Francien Huurman blijven in Amstelveen. Of Selinger doorgaat als bondscoach is nog niet duidelijk. Hij heeft een aanbieding van de bond in beraad.

Martinus veroverde een aantal weken geleden ook al voor de derde keer op rij de nationale beker.