HYERES - Casper Bouman is vrijdag teleurstellend als vierde geëindigd bij de olympische zeilweek in Hyeres. De windsurfer ging vanaf maandag aan de leiding in de RS:X-klasse, maar verspeelde het goud én een olympische nominatie in de afsluitende medalrace. Hij finishte daarin als tiende.

De Braziliaan Ricardo Santos zegevierde in de medalrace en verzekerde zich daarmee van de eindzege. Bouman had zich met een plaats bij de eerste drie voor de Spelen genomineerd. Achter Bouman werd Dorian van Rijsselberge vijfde.

Bouman haalde met zijn vierde plaats wel een halve nominatie en een plek in de nationale selectie, maar hij had er eigenlijk op gerekend dat hij in Hyeres een startbewijs voor de Spelen zou afdwingen. "Ik baal echt als een stekker", treurde Bouman.

"Het begint zo mooi. Je weet dat het spannend wordt in die medal race. Daar stel je je op in, maar ik had er diep van binnen vertrouwen in dat het zou lukken. In het begin ging het wel, maar daarna raakte ik de kluts een beetje kwijt. Ik val daardoor net buiten de prijzen. Dit is heel teleurstellend."

Kans

Bouman krijgt de komende periode bij de EK en bij wedstrijden in Medemblik en Kiel nog wel de kans van de halve nominatie een hele te maken. De druk om dan te moeten presteren, zal echter wel toenemen.

"Ik had echt gehoopt het hier af te maken en dat ik me dan rustig zou kunnen voorbereiden op Peking. Ik weet ook wel dat ik er alles aangedaan heb en ik zal er ook zeker naar streven om het straks alsnog te halen. Maar de teleurstelling overheerst nu."