AMSTERDAM - Dat de Los Angeles Dodgers met 9-3 wonnen van de Cincinnati Reds zal de Nederlander Andruw Jones (foto) ongetwijfeld plezier hebben gedaan. Kijkend naar zijn eigen prestaties is er minder reden tot vreugde.

Jones slaat niet lekker de laatste tijd en dat is toch zijn voornaamste taak. Tegen de Reds sloeg hij 0 uit 4 en zijn gemiddelde zakte intussen tot .159, waardoor hij ook zakte in de slagvolgorde. Hij slaat inmiddels als achtste.

Vijf keer op rij

Nee, dan doet Chase Utley het een stuk beter. De tweede honkman van de Philadelphia Phillies verlengde zijn home run-hitting streak tot vijf. Ook verdedigend staat hij zijn mannetje, want hij stond aan het begin van een fraai dubbelspel in de derde inning, maandagavond tegen de Colorado Rockies. Hij pakte de bal met een fraaie duik en leverde vervolgens een 'streep' af op het eerste honk voor twee nullen in totaal.

Van dag tot dag

De New York Yankees bekijken de blessures van Alex Rodriguez van dag tot dag. Zaterdag moest hij naar de dug out met een dijbeenblessure. Hij reisde niet met de ploeg mee van Baltimore naar Chicago, waar de Yankees dinsdag aan een serie beginnen tegen de Red Sox. A-Rod liet zich onderzoeken door de medische staf van de Yankees in New York. Het blijkt te gaan om een verrekking van de spieren in zijn rechter dijbeen. Hij heeft zich inmiddels weer bij de ploeg gevoegd, maar zal wellicht de eerste wedstrijd in The Windy City moeten missen.