AMSTERDAM - Peter van Paassen, de center van Amsterdam, is zondag tijdens het jaarlijkse All*Star Gala in de Amsterdamse Sporthallen Zuid uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP) van het seizoen 2007-08.

De keuze van Van Paassen door de spelers in de eredivisie, de coaches en een aantal mediamensen was vrijwel unaniem. Uiteraard werd hij ook gekozen in het All*Star Team van het seizoen, samen met de guards Patrick Pope (Bergen op Zoom), zijn teamgenoot Teddy Gipson en de forwards Antoine Jordan en Tyler Smith, beiden van Nijmegen.

De beste jonge speler (onder 23 jaar) was Arvin Slagter va Bergen op Zoom en Jeroen Slor van Rotterdam werd uitgeroepen tot Rookie of the Year, de beste nieuwkomer in de eredivisie. Met de tweede of missschien toch nog derde plaats had Erik Braal van Bergen op Zoom het volgens de kenners het best als coach gedaan. Saskia Warmerdam werd scheidsrechter van het jaar, deels uit bewondering dat zij zich als enige vrouw uitstekend staande houdt in een typische mannenwereld.

De All*Star Game tussen Noord en Zuid werd met 113-107 gewonnen door de noordelijke ploeg onder leiding van Amsterdam-coach Arik Shivek, wiens pointguard Tamien Trent werd uitgeroepen tot MVP van die wedstrijd. Het driepuntsschieten werd gewonnen door Kees Akerboom (Den Bosch) en Darnell Wilson (Zwolle) was de beste (lees: spectaculairste) dunker in Sporthallen Zuid.