AMSTERDAM - Gido Vermeulen treedt met ingang van volgende maand in dienst van de Spaanse volleybalbond (RFEVB). De coach van Jong Oranje (mannen) krijgt de nationale vrouwenselectie onder zijn hoede als opvolger van Aurelio Ureña.

"Ik denk dat hij een van de beste trainers van dit moment is", lichtte bondsvoorzitter Agustin Martin Santos toe. "We zijn ervan overtuigd dat hij de opgaande lijn van onze volleybalploeg kan doortrekken."

HvA Volleybal

Vermeulen, die als coach van Jong Oranje knappe resultaten boekte op het EK 2004 (tweede) en WK 2005 (vierde), ondertekende dinsdag in Madrid een tweejarige verbintenis. Hij gaat niet verloren voor de Nederlandse sport. In de wintermaanden zet hij zijn succesvolle werk bij HvA Volleybal, het Nederlands opleidingsteam, voort in de A-League.

Vermeulen zei er trots op te zijn dat hij in Spanje aan de slag mag gaan. "Dit is voor mij een mooie internationale ervaring, na in Nederland al te hebben gewerkt met de nationale mannen- en vrouwenselecties. De RFEVB is een zeer professionele organisatie. Dat is een garantie om goed te kunnen werken. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren het Spaanse volleybal naar een hoger niveau te tillen."