AMSTERDAM - Als je in vier wedstrijden van het NCAA-toernooi gemiddeld 34.5 punten maakt en driepunters binnenknalt op een manier die NBA-profs jaloers maakt, is het logisch dat jouw naam genoemd wordt voor de komende draft. Maar Stephan Curry heeft besloten nog even te wachten.

Stephen Curry, zoon van oud-NBA-speler Dell, is - hoe het ook afloopt - de sensatie van het NCAA-toernooi van dit jaar. Met het kleine Davidson College haalde hij de regionale finale en werd op het nippertje uitgeschakeld door Kansas, omdat het laatste schot net niet viel.

Nog niet klaar

'Ik kom volgend seizoen absoluut terug naar Davidson. Ik denk dat ik nog niet klaar ben voor de NBA.' Veel kenners denken daar anders over, want de eerste speculaties waren al hoorbaar, nadat Curry veertig punten had gemaakt in de openingswedstrijd van Davidson in het toernooi tegen Gonzaga. Bij de tweede wedstrijd zat onder anderen Cleveland-superster LeBron James met de ogen te knipperen, toen de 1.91 lange guard er 33 ingooide tegen Wisconsin.

In de laatste wedstrijd van Davidson in het NCAA-toernooi werd hij door vier verschillende spelers van de Kansas Jayhawks verdedigd, maar geen van hen kon henm echt indammen.