AMSTERDAM - Burgemeester Mick Cornett van Oklahoma City mag zijn plannen om een NBA-team naar de stad te lokken doorzetten. In een referendum gaven de inwoners van de hoofdstad van de staat Oklahoma hem het groene licht. Bijna 45.000 kiezers (62 procent) stemde voor.

Cornett vroeg de inwoners van Oklahoma toestemming om ruim 120 miljoen dollar te mogen besteden aan de renovatie van het Ford Center en de bouw van een trainingsaccommodatie, zodat zich een NBA-team kan vestigen in de stad. Oklahoma City was de afgelopen twee seizoen grotendeels gastheer van de New Orleans Hornets, die door de verwoestingen van wervelstorm Katrina niet in hun eigen hal terecht konden.

Seattle

De pijlen zijn gericht op de Seattle Supersonics, op dit moment het team van Rotterdammer Francisco Elson. De Sonics zijn eigendom van zakenman Clay Bennett uit Oklahoma City, die de ploeg graag in zijn eigen stad wil huisvesten. Dat er in de stad belangstelling is, bleek wel bij de wedstrijden van de Hornets, die gemiddeld bijna 18.000 toeschouwers trokken. Het was de eerste keer dat Oklahoma City een ploeg uit één van de vier grote teamsporten binnen de stadsgrenzen had.