Opnieuw hebben beleggers meer vertrouwen in beursklimaat

Het beleggersvertrouwen is in juni licht toegenomen vergeleken met een maand eerder.

De beleggersbarometer van Binck stijgt deze maand met 0,1 punt naar een stand van 5,2, meldt de broker zaterdag. De barometer heeft een schaal van -10 tot 10.

Nederlandse beleggers verwachten dat de koersstijging van de afgelopen maanden ook in juni door zal zetten en rekenen op een plus voor de AEX van 1,1 procent. Daarbij zijn ze wel iets minder optimistisch dan een maand eerder, toen een stijging van 1,6 procent werd verwacht.

Ook Europees gezien groeit het beleggersvertrouwen. Op dezelfde schaal staat dit cijfer nu op 4,9 punten. Dit is vooral te danken aan een toename van het vertrouwen van Franse beleggers, dat met maar liefst 0,8 punten steeg naar 6,3 punten.

Shell, Ahold Delhaize en Aegon worden door beleggers genoemd als favoriete aandelen voor aankoop. AkzoNobel, ArcelorMittal en Air France-KLM worden bij voorkeur verkocht.

Gevraagd naar het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB), zegt een meerderheid dat de centrale bank moet stoppen met het opkopen van obligaties. Ruim 74 procent van de ondervraagden vindt het opkoopbeleid geen "goede zaak".

Lees meer over:
Tip de redactie