Ziggo had koersgevoelige informatie eerder moeten delen

Kabelaar Ziggo heeft onrechtmatig gehandeld door koersgevoelige informatie te laat te publiceren.

Het bedrijf had eerder informatie moeten delen over een uitkoopprocedure door Liberty Global in 2014, oordeelt de rechtbank Midden-Nederland woensdag. Ziggo is in dat jaar door Liberty Global overgenomen. 

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB), die de rechtszaak had aangespannen, krijgt daarmee gelijk van de rechter.

Op 21 november 2014 werd in een persbericht aangekondigd dat Liberty Global 98,4 procent van de aandelen van Ziggo had verkregen. Om ook de rest van de aandelen in handen te krijgen, zou een uitkoopprocedure gestart worden. 

Hoewel de uitkoopprijs van 39,78 euro per aandeel al door Ziggo en Liberty Global was vastgesteld, kregen de resterende aandeelhouders van Ziggo pas op 8 december de hoogte van het bedrag te horen.

Maar volgens de rechter had Ziggo dit al op 21 november van dat jaar bekend moeten maken. Aandeelhouders die tussen 21 november en 8 december hun aandelen hebben verkocht, "hebben deze beslissing op basis van onvolledige informatie gemaakt". 

"Het is aannemelijk dat deze aandeelhouders tegen een andere koers hadden verkocht of een andere beslissing hadden genomen als die informatie wel bij hen bekend was."

Lees meer over:
Tip de redactie