Het Duitse fintechbedrijf Savedo lanceert dinsdag een dienst voor Nederlandse spaarders. Via het platform kunnen spaarders de hoogste spaarrente voor vaste deposito's in Europa zoeken.

Gebruikers kunnen via het platform spaarproducten van banken in de Europese Unie met elkaar vergelijken en afsluiten. De gebruiker krijgt één rekening waarmee alle afgesloten spaarproducten online beheerd kunnen worden.

Het gaat om spaartegoeden die voor een afgesproken periode vaststaan. De aangeboden termijnen lopen uiteen van zes maanden tot tien jaar.

Op de site van Savedo is Nederlandstalige informatie te vinden over de Europese banken en hun producten. Maar het bedrijf is alleen een bemiddelaar en geeft geen advies.

De Duitse startup is sinds december 2014 actief en heeft sindsdien voor zo'n 300 miljoen euro aan deposito’s in Duitsland en Oostenrijk bemiddeld met banken in Europese buurlanden.

Savedo beschikt inmiddels over een AFM-vergunning voor het bemiddelen van producten op de Nederlandse markt en wil nu ook Nederlanders via deposito's laten investeren in Europa.

De onderneming ontvangt iedere keer een commissie van de financiële instelling waar een gebruiker een spaarproduct afsluit.