Rabobank, Robeco, Ohra en Delta Lloyd hebben donderdag de rente op spaarrekeningen verlaagd.

Rabobank verlaagt de rente voor de spaarrekening en internetsparen met 0,1 procentpunt voor klanten die een hoger saldo dan 20.000 euro hebben staan. De rente voor kleinere spaarders blijft ongewijzigd op respectievelijk 0,9 en 1,1 procent.

Ook de rente op de Rabo jongerenrekening, regenboog rekening, topkid rekening en de bedrijfsspaarrekening zakt met 0,1 procentpunt.

Groensparen geeft na de verlaging van 0,05 procentpunt nog slechts 0,05 procent rente. Bij deze vorm van sparen heeft de klant heffingskorting in box 1 en een verhoogde vrijstelling in box 3.

Verlaging

Robeco voert een verlaging van 0,1 procentpunt door. Ohra en Delta Lloyd verlagen de spaarrente met 0,2 procentpunt.

ING heeft aangekondigd de rente op diverse spaarrekeningen met ingang van aanstaande maandag met 0,1 procentpunt te verlagen.

Spaarrente

Knab geeft momenteel met 1,75 procent de hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening zonder beperkende voorwaarden. Moneyou, Nationale Nederlanden en Zwitserleven volgen met 1,7 procent rente.

Zij hebben de spaarrente sinds de renteverlaging van Europese Centrale Bank (ECB) nog niet aangepast.

De verwachting was dat de hypotheek- en spaarrente mogelijk iets zou dalen door de maatregelen van de ECB, maar marginaal. Toch hebben diverse banken sindsdien hun rente verlaagd.

Ook de hypotheekrente is verder gedaald, elke week worden nieuwe laagterecords gebroken.